Lieve Ester,
5 jaar geleden werden wij collega’s. Ik weet nog goed wat mijn eerste indruk van jou was; een pittige vrouw, met kort witblond haar, een excentrieke bril, niet schuw haar mening te geven. Kortom een frisse wind in een bedrijf wat een moeilijke tijd doormaakte. Ik kwam al snel in jouw team te werken en langzaam ontstond er naast een collegiale band een bijzondere vriendschap. Toen ik na mijn knie operatie gek werd van het thuis zitten bood je aan mij elke dag op te halen en weer thuis te brengen. Ik voelde mij best wel een beetje bezwaard, maar daar hoefde ik echt niet mee aan te komen, het was immers een kleine moeite. Deze zorgzame kant kenmerkt jou en het maakt je een mooi mens.
Naast ontzettend hard werken, maken we op kantoor ook ontzettend veel pret. We hebben dezelfde, soms ietwat zwarte humor. Regelmatig biggelen de tranen van het lachen bij jou of bij mij over de wangen. Ook buiten kantoor uren doen we veel leuke dingen. Winkelen, uit eten, bioscoop, festival, pretpark of vakantie, het is altijd ongecompliceerd en gezellig.
Al gauw leerde ik Moon en Fee kennen, twee prachtige dochters waar ik stapel gek op ben. Ik vind het ontzettend knap hoe jij, samen met Flip, de opvoeding van deze twee prachtige meiden hebt ingeregeld. Ik weet dat je hier ontzettend je best voor doet, en dat het niet altijd gemakkelijk is als ‘Single Mom’. Je geeft hen jouw normen en waarden mee en voedt jouw meiden in een open en eerlijke omgeving op. Een veilige plek waar alles altijd besproken kan worden, wat regelmatig resulteert in interessante en leuke gesprekken aan de eettafel. Waar iedereen zichzelf mag zijn, met een lach en met een traan, chagrijnig of blij. Gevoel dat mag er zijn!
Terwijl ik dit stukje schrijf bedenk ik mij wat nou echte ‘Ester’ eigenschappen zijn, ik noem er een aantal op:
Kritisch, heeft veel oog voor detail, zorgzaam, analytisch, geen blad voor de mond, houdt van mooie dingen, biologisch, thee met melk, duurzaam, coca cola light of zero, emotie, trotse moeder, humor, aanwezig, lief, eerlijk.
Ook hebben we een flink aantal zaken met elkaar gemeen; we denken vaak hetzelfde en weten vaak al wat de ander op dat moment denkt. Ook staan we altijd voor elkaar klaar, jij voor mij en ik voor jou. Meestal zijn daar maar weinig woorden voor nodig. We hebben zelfs wel eens gefantaseerd of we misschien niet stiekem zusjes zouden zijn ;-).
Trots is het juiste woord wat ik voel bij jouw zoektocht naar je biologische vader. Ik steun je in elk opzicht en ben misschien wel net zo nieuwsgierig.
Ik koester onze onvoorwaardelijke vriendschap! <3
Liefs, Daphne

Join the discussion 2 reacties

  • Natasja schreef:

    Wauh! Wat een mooie vriendinnenliefde lees ik terug!
    Ik heb je blog natuurlijk gedeeld via twitter/facebook, want het is een kleine moeite om hulp te bieden, je weet maar nooit! PS. zoveel dingen herkenbaar in Ester inderdaad, stoer en tof wijf! Succes met de zoektocht, ik blijf volgen!

    Lieve groet Natasja

  • Marian schreef:

    Wat een prachtige vriendschap. ❤

Laat een reactie achter

Contact

Contact

%d bloggers liken dit: