Aan de donoren van de KID kinderen van Dr. L. I. Swaab,

Mijn vader, Dr. Leo Swaab heeft vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw veel echtparen geholpen met het vervullen van hun kinderwens door het toepassen van kunstmatige inseminatie met donorsperma (KID).

In die tijd was deze behandeling zeer controversieel, en het vervullen van de kinderwens kon alleen maar plaatsvinden nadat de ouders, de donoren en mijn vader geheimhouding hadden afgesproken.

Intussen heeft een deel van die kinderen ontdekt dat zij afstammen van een onbekende biologische vader en ik heb, op hun verzoek, met een aantal van hen gesproken. Het is duidelijk dat vroeger niet werd stil gestaan bij de latere mogelijke behoefte van KID-kinderen om hun biologische vader te kennen. Deze kinderen zijn nu volwassen en een aantal heeft mij de uiteenlopende redenen van hun zoektocht naar hun biologische vader toegelicht. Ik begrijp hun wens en ik heb sympathie voor hun zoektocht.

Omdat de tijden zijn veranderd, wil ik de donoren van toen vragen om de geheimhouding te heroverwegen in het belang van de KID kinderen. Als U deze stap zou overwegen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Ester de Lau via donorkind@esterdelau.nl. Zij staat open voor een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groeten,

Prof. Dr. Dick F. Swaab

Join the discussion 4 reacties

 • Lieke schreef:

  Wo! Wat fijn! Deze verklaring en oproep!! Ik ga hem delen!

 • […] hier de verklaring van Dick […]

  • E schreef:

   Dank u wel Dick Swaab. Fijn dat u hier deze verklaring geeft en een oproep doet. De tijden zijn veranderd en zaken worden open gegooid. Ik snap dat het voor de kinderen heel belangrijk is om te weten wie hun biologische vader is.
   Ik heb uw vader leren kennen als een integer mens. Een fijne arts met duidelijke doelstellingen. Neem hem niets kwalijk. Integendeel…….dankzij zijn hulp en die van de donor, heb ik 2 prachtige kinderen gekregen.

   Met vriendelijke groeten, Elly

 • lb.Koppenol schreef:

  Blij dat de heer Swaab dit schrijft. En voor u ook. Nu die andere duizenden nog. Persoonlijk zit ik door andere oorzaken met vervreemding kinderen en letterlijke vermissing kind. Derhalve ken ik studies R.Gardner. oa. Ik hield 2003 Eerste Congres PASsyndroom bij kinderen. Etc.
  Vr.Grt.

Laat een reactie achter

Contact

Contact

%d bloggers liken dit: